Американският производител на електромобили Tesla обяви изтеглянето на около 1,1 млн.

...
Американският производител на електромобили Tesla обяви изтеглянето на около 1,1 млн.
Коментари Харесай

Tesla изтегля над един милион автомобила в САЩ заради дефект

Американският производител на електрически автомобили Tesla разгласи изтеглянето на към 1,1 млн. автомобила в Съединени американски щати, защото системата за автоматизирано затваряне на прозорците може да не реагира вярно при разкриване на затруднение, което усилва риска от пострадване, оповестява Българска телеграфна агенция.

Компанията е уведомила Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата (NHTSA), че ще извърши софтуерна актуализация " по въздуха " на системата за автоматизирано затваряне на прозорците. 

Изтеглянето обгръща някои транспортни средства Модел 3 от 2017-2022 година, Модел Y от 2020-2021 година и Модел S и Модел X от 2021-2022 година

От Tesla са декларирали, че не са им известни никакви гаранционни искания, отчети, произшествия, пострадвания или смъртни случаи, свързани с изтеглянето. 

След обширни спомагателни проби компанията е открила, че системата за различаване на заплаха от прищипване и прибиране на прозорците в резултатите от теста не дава отговор на условията за системите за автоматизирано превръщане. От Tesla показват, че от 13 септември транспортните средства в развой на произвеждане и в развой на доставка получават софтуерна актуализация, която привежда работата на електрическите прозорци в сходство с условията.

Актуализацията на софтуера " усъвършенства калибрирането на държанието на системата за автоматизирано превръщане на прозорците на автомобила ", декларират от Tesla. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР